Over mij

Marly Loomans

Tussen talloze stroompjes, zanderige dennenbossen en veenrijk moerasland, werd ik geboren. Ik ben opgegroeid in het Brabantse peelgebied. Tijdens mijn kinderjaren was ik altijd te vinden in het weelderige groen. Ik vormde verhalen uit alles wat ik tegenkwam. Gedichten en woorden plukte ik uit de lucht als appels. Met mijn onuitputtelijke nieuwsgierigheid bracht ik de wereld om mij heen in kaart. In kunst, spel, schrift en verhaal kwam mijn fantasie tot leven.

Er gaat geen dag voorbij waarop ik zonder inspiratie zit.

”Met een hoofd vol verhalen beweeg ik mij door de wereld”

De natuur heeft hierin voor mij altijd centraal gestaan. Als mijn grootste bron van inzicht en raadgever. Onder elk steentje, achter iedere boom verschuilt weer een nieuw idee.

”De her-verbinding met de natuur is voor mij van groot belang”

Mijn loopbaan kenmerkt zich door deze voorliefde voor de natuur en het leren begrijpen hiervan. Zo heb ik meerdere opleidingen gevolgd binnen de natuureducatie en outdoor sector. Met het doel deze kennis en vaardigheden over te dragen aan anderen.

Zo probeer ik op verschillende manieren de relatie tussen mens en natuur te versterken. Dus geef ik fysieke workshops en cursussen in meerdere principes, zoals: kruidengeneeskunde, bushcraft en natuureducatie.

Ik ben een schrijver in hart en nieren. Zo gaan mijn fictieverhalen veelal over een realiteit die zich net buiten de onze bevindt. In een wereld waar de oude sagen wonen en de natuur een donkergroene leidraad heeft in het proza die ik schrijf.

Daarbij vertel ik ook graag over de dingen die ik in het dagelijks leven tegenkom. Nieuwe inzichten, bijzondere ontmoetingen en maatschappelijke kwesties.

”Om te inspireren, te motiveren. En al met al een plek creëren waar mensen zich begrepen voelen”

– Marly Loomans 2023